Sprostitvene tehnike

KAJ PONUJAMO?

floral-decor

Enfium metoda – bownova terapija

Ko se zazremo v ogledalo, vidimo lupino, naše jedro se skriva pod površjem in nam daje žlahtnost in moč. Notranjost našega jedra nas spaja v celoto in nam daje moč in pogum biti jedro samega sebe.

Refleksoterapija

Je oblika masaže, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih in dlaneh vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. Je naravna tehnika zdravljenja, ki spodbuja krvni obtok in endokrini sistem ter aktivira ali umiri organske funkcije. Refleksna masaža stopal, dlani obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Temelji na predpostavki, da ima vsak organ in organski sistem točno določeno cono na mikrosistemu telesa. Le-ti so: stopala, dlani, ušesa, obraz, lobanja. Izhaja iz predpostavke, da so dlani in stopala mikrokozmos v katerem se odraža celotno telo. Posamezne točke na dlaneh in stopalih so torej povezane z določenimi deli telesa (organi, organskimi sistemi) in odražajo stanje posameznih delov. Boleče ali spremenjene cone navadno odražajo blokado pripadajočega organa, ki je sprva zgolj energetska in ne pomeni nujno že manifestirane bolezni. S pritiskom na posamezne cone sprožimo odziv (refleks) v ustreznih telesnih delih in uravnotežimo njihovo delovanje, posledično pa delovanje celotnega organizma.

Avtogeni trening – avtohipnoza

Avtogeni trening ni le tehnika relaksacije. Je hkrati tudi šola življenja. AT pomaga vsakemu človeku, da nadoknadi iztrošeno energijo in ponovno privede svoj napeti psihofizični aparat v stanje ravnotežja ter da razvije tiste svoje sposobnosti, ki so bile zavrte od najzgodnejšega otroštva, zaradi neadekvatnih medsebojnih odnosov. Avtogeni trening je učinkovita in celostna tehnika, ki vključuje telo in duha. Avtogeni trening omogoči posamezniku, da začne proces samozdravljenja in osebnostne rasti. Redna vadba prispeva k vzdrževanju splošnega zdravja, dobrega počutja ter odpravljanju raznovrstnih preteklih travm, preteklih vzorcev. Posledično se začenjamo srečevati sami s seboj in se soočati z mnogimi potlačenimi vsebinami v naši podzavesti, ki smo jih pridobili skozi življenje. Ta pot pa je včasih zato lahko težka in naporna, toda biti moramo vztrajni, imeti dovolj moči, da se soočamo tudi z neugodnimi dimenzijami svoje osebnosti. Sprejeti in dojeti moramo, da v sebi nosimo tudi slabosti in z vadbo avtogenega treninga bodo le-te preoblikovane, kar bo spodbujalo nadaljnjo osebnostno rasti in razvoj.

Hipnoterapija

Je tehnika za učinkovito transformacijo strahov, jeze, apatičnosti, ljubosumja, žalosti, osamljenosti,…v pozitivna čustva, v ljubezen do sebe in drugih. Terapevtska hipnoza je učinkovit pristop za premagovanju vrste psiholoških, psihosomatskih in telesnih tegob. Uporabljamo jo pri lajšanju, odpravljanju s stresom povezanih težav, anksioznosti, fobij, strahov, napadov panike, tesnobe, nespečnosti, treme, bolečin, neželenih navad, itd. Prispeva k osebni rasti ter dvigovanju šolske, poklicne in športne učinkovitosti. Spodbuja delovanje imunskega sistema.

Regresija

Nekatere regresije vodijo v doživetja iz otroštva v današnjem življenju oz. v pretekla življenja. Lahko se vrnemo v čas v maternici, ponovno doživimo breztelesno stanje ali celo stanje pred prvim utelešenjem. Z regresijo želimo odkriti in razrešiti izvorno travmo. V regresiji oseba govori iz svoje duše in duši so tako imenovana gola dejstva precej nepomembna. Zanjo je pomembno kaj je doživela in zakaj, kako se je ob tem počutila in kaj bi se morala naučiti iz tega. Pomembno je tudi, da se razumu pojasni povezave med nekoč in danes.