Services

KAJ PONUJAMO?

floral-decor

Numinos - programi

Ko se zazremo v ogledalo, vidimo lupino, naše jedro se skriva pod površjem in nam daje žlahtnost in moč. Notranjost našega jedra nas spaja v celoto in nam daje moč in pogum biti jedro samega sebe.

Ženska sem

Sreča je biti skrit, toda tragično je biti – nikoli najden« (Winnicott). Ta nežen del ženske, ki je tako ranjen, se želi predati, želi biti negovan, občudovan in se prepusti zaupanju da bo zaščiten. Ker pa v današnjem času velikokrat povezujejo, ženstvenost s šibkostjo, ranljivostjo, odvisnostjo in s pretiranim čustvovanjem, se današnja ženska boji ženstvenosti. In da bi se obvarovale pred čustvenimi poškodbami, delujejo po moškem principu: skrivajo solze, nudijo zaščito drugim, potlačijo čustva in se oklepajo razuma.

Avtogeni trening

Avtogeni trening ni le tehnika relaksacije. Je hkrati tudi šola življenja. AT pomaga vsakemu človeku, da nadoknadi iztrošeno energijo in ponovno privede svoj napeti psihofizični aparat v stanje ravnotežja ter da razvije tiste svoje sposobnosti, ki so bile zavrte od najzgodnejšega otroštva, zaradi neadekvatnih medsebojnih odnosov. Avtogeni trening je učinkovita in celostna tehnika, ki vključuje telo in duha.

Dihalne vaje

S pravilnim, preponskim (trebušnim) dihanjem, lahko odpravimo napetosti in celo nekatere oblike depresij. Najpomembnejši učinek dobrega dihanja je zbiranje prane (življenjske, živčne energije), ki poveča našo raven vitalne energije. Preko kontroliranja prane (pranayama) pa kontroliramo svoj um.

Hipnoterapija

Je tehnika za učinkovito transformacijo strahov, jeze, apatičnosti, ljubosumja, žalosti, osamljenosti,…v pozitivna čustva, v ljubezen do sebe in drugih. Terapevtska hipnoza je učinkovit pristop za premagovanju vrste psiholoških, psihosomatskih in telesnih tegob. Uporabljamo jo pri lajšanju, odpravljanju s stresom povezanih težav, anksioznosti, fobij, strahov, napadov panike, tesnobe, nespečnosti, treme, bolečin, neželenih navad, itd.

Regresija / Regresoterapija

Nekatere regresije vodijo v doživetja iz otroštva v današnjem življenju oz. v pretekla življenja. Lahko se vrnemo v čas v maternici, ponovno doživimo breztelesno stanje ali celo stanje pred prvim utelešenjem. Z regresijo želimo odkriti in razrešiti izvorno travmo.

Medijstvo

Je komunikacija z onostranstvo, z preminulo dušo osebe. Komunikacija poteka na podlagi širokega znanja, danih sposobnosti in intuicije medija ter s pomočjo duhovnih vodnikov, angelov, mojstrov, ki omogoči mediju jasno komunikacijo z preminulo dušo te osebe. Z vezjo ljubezni smo s svojimi preminulimi ljubljenimi večno povezani in te vezi se nikoli ne prekinejo.

Refleksoterapija

Je oblika masaže, kjer s pritiskanjem in masiranjem refleksnih področij na stopalih in dlaneh vplivamo na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. Je naravna tehnika zdravljenja, ki spodbuja krvni obtok in endokrini sistem ter aktivira ali umiri organske funkcije. Refleksna masaža stopal, dlani obravnava človeka celostno in je človeku prijazna metoda. Temelji na predpostavki, da ima vsak organ in organski sistem točno določeno cono na mikrosistemu telesa.

TRE tehnika

TRE tehnika – TREsenje za sproščanje travm in stresa. TRE vaje (TREsenje za sproščanje travm, stresa in napetosti iz telesa) so bile prvotno razvite za odpravo učinkov travmatičnih telesnih izkušenj, vendar so prišli do spoznanja, da je TRE koristen za vse ljudi. Škodljive travmatične izkušnje, stres, napetost so del življenja vsakega posameznika in se pogosto ne zavedamo, kako se te izkušnje globoko vtisnejo v naš um in telo.

Bownova terapija

Je nenasilna in nežna terapija, ki jo lahko varno uporabimo pri ljudeh vseh starosti od novorojenčkov do starejših ljudi, od športnikov do nosečnic. Terapija lahko tudi dopolnjuje načine zdravljenja, ki jih nudi moderna medicina. Uporabljamo jo za zdravljenje že navzočih motenj, pri lajšanju bolečin in kot preventivno ter sprostitveno terapijo. Predvsem bo zanimiva za tiste, ki že dolgo trpijo bolečine in še niso našli terapije, ki bi jim pomagala.